Pogledajte kako da odaberete najbolji WordPress hosting

Web hosting je često zanemariv, a jedna od ključnih komponenti svake uspješne web stranice. Odabir najboljeg hostinga za WordPress, za Vaše potrebe može poboljšati Vaš SEO i povećati prodaju.

WordPress Plugini koje morate imati za web stranice

0

Mnogi naši korisnici su vlasnici online poslovnih stranica koji nas često pitaju za predloge za plugin. Imajući odgovarajući skup plugina može Vam pomoći da svoj posao dignete na veći nivo. U ovom članku, u 2018. godini ćemo dijeliti neophodne WordPress dodatke za poslovne web stranice.

1. Yoast SEO

Yoast SEO (ranije poznat kao WordPress SEO by Yoast) jedan je od najpopularnijih WordPress plugina. Omogućava Vam da optimizujete svoju WordPress stranicu za pretraživače.

Ne samo da vam pomaže da dodate meta oznake, već optimizira Vašu web lokaciju u cjelini. Imamo kompletan korak po korak vodić o tome kako instalirati i postaviti WordPress SEO by Yoast.

2. Sucuri

Sigurnost je bila veliki problem za vlasnike online poslova u 2017. godini. Sucuriov web aplikacijski firewall je verovatno jedna od najboljih zaštita koju možete dobiti za Vašu web lokaciju.

Oni prate i štite Vašu lokaciju od DDoS-a, pretnji malvera, XSS napada, napadima brute force i praktično svake druge vrste napada.

Ako nemate zaštitni zid na Vašoj web lokaciji, onda ga dodajte danas.

3. BackupBuddy

Dok govorimo o sigurnosti, nema sigurnije sigurnosti od pouzdanog backup sistema.

Kao vlasnik preduzeća, ne možete sebi priuštiti da izgubite svoje podatke o preduzeću i klijentima u slučaju kvara hardvera ili napada na hostove Vaših servera. Prva stvar koju treba postaviti na svim WordPress sajtovima je Backup plugin / dodatak.

Preporučujemo da koristite BackupBuddy jer je to jedan od najpouzdanijih i najlakših načina za pravljenje rezervnih kopija i vraćanje Vaših WordPress stranica sa samo nekoliko klikova.

4. W3 Total Cache 

Brzina je jedan od najvažnijih SEO faktora. Brža web stranica je na višoj poziciji na Google-u, to znači više posjetilaca za Vašu poslovnu web lokaciju i više konverzija(prodaja).

W3 Total Cache Vam omogućava da služite komprimovanim i keširanim datotekama svojim posjetiocima. Ovo smanjuje opterećenje na Vašem serveru i Vaša web lokacija postaje brža. Pogledajte naš vodič za početnike kako instalirati i podesiti W3 Total Cache.

5. All in One Schema.org Rich Snippets

Rich Snippets su posebne oznake koje možete dodati svom sadržaju i preciznije opisati svoj sadržaj pretraživačima. Ove informacije koriste pretraživači da drugačije prikazuju Vaš sadržaj. Naprimjer, ocjene ispod vaših proizvoda.

6. Symple Shortcodes

Ako želite dodati elemente na Vašu web lokaciju, ali nemate vremena za učenje koda, voljet ćete Symple Shortcodes. Ručno obrađeni Symple Shortcodes daje puno opcija za proširenje i poboljšanje izgleda web stranice u Vaše ruke. Šta to znaci?

Možete, naprimjer, staviti Google mapu bilo gdje na Vašoj web stranici. Osim toga, možete slobodno staviti razdvajače, kolone i mnogo više gdje god želite.

Možete stavite dugmad(button), komentare i društvene ikone sa par klikova.

7. Jetpack

O ovom pluginu u WordPress krugovima postoji mnogo priče. Postoje ljudi koji se kunu u ovaj plugin, a drugi koji tvrde da Jetpack loše djeluje na brzinu Vaše web stranice.

Smatramo da je Jetpack velikodušan plugin koji zaslužuje pohvalu i više priznanja. Vidite, ne morate aktivirati sve module. Zapamtite, svaki modul koji aktivirate dolazi sa svojim kodom – kodom koji se dodaje na Vašu stranicu kad god se stranica učita. Pored toga, ako imate odličan hosting, nema razloga za zabrinutost.

8. Akismet

Jetpackov rođak, Akismet je – prema mišljenju mnogih – krajnji spam ubica. Ali samo zato što je to mišljenje, da li to znači da je istina? Pa, više od 3 miliona aktivnih instalacija na WordPress.org je izvanrednao, zar ne mislite?

Akismet snima neželjene komentare prije nego što se pojavljuju na Vašoj web lokaciji. Ovaj WordPress dodatak Vam nudi alate koji su vam potrebni za kategorično spamiranje komentara.

9. Contact Form 7

Kontaktni obrazac 7 Vam nudi puno toga što se tiče izgradnje i integracije obrazaca za kontakt na Vašoj web stranici. Ovaj dodatak je štedljiv, jer mogu da kreiram kontaktne formulare i postavim ih gdje god da se nalazim na mom sajtu u rekordnom vremenu.

10. WooCommerce

Ako imate web stranicu za e-trgovinu koju pokreće WordPress, vjerovatno koristite WooCommerce. To, ili možda ste našli način da povežete svoju online prodavnicu sa Shopify-om. Sve u svemu, WooCommerce je najbolji izbor za online WordPress trgovine.

U roku od pet minuta, mogli biste imati potpuno razvijen sajt za e-trgovinu. Da, WooCommerce je dobar. I možete prodati šta god želite, obradite račune i pratite inventar kao šef.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više